CIROC vodka (1,0l - 40%)
| Kiszállítás: | 1-3 munkanap |
| Készletinformáció: | Rendelhető |
| Gyártó: | Ciroc |
- Ital típus: Vodka
- Vodka fajta: Tiszta vodka
- Származás: Franciaország
- Alkoholtartalom: 40%
- Űrtartalom: 1.0 liter
- Hűségpont: 91
- Egységár: 18.019,00 Ft/liter
-
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
TÖRÉSBIZTOSÍTÁS
HŰSÉGPONT RENDSZER
Termékleírás
A vodka hagyományosan olyan növényekből készül, mint a rozs, búza, kukorica vagy burgonya, melyek cukrot és keményítőt tartalmaznak. Azonban a Ciroc teljesen egyedülálló, mivel kizárólag szőlőpárlatból készül, eltérve ezzel a hagyományos receptektől. A neve a „cime” (hegycsúcs) és a „roche” (szikla) francia szavakból ered, utalva a lepárolt szőlő eredetére, a Mauzac Blanc szőlőfajtára, mely a Gaillac régió egyik sziklás hegyén található település, Cordes-sur-Ciel környékéről származik. A szőlőt, más gabonával ellentétben, nem kell felmelegíteni vagy forró vízzel felönteni a cukor kioldódásához. Ennek eredményeként a Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztést és hideg tárolást alkalmaznak. Ez az egyedi eljárás, melyet eddig csak a legjobb borkészítők használtak, lehetővé teszi egy frissebb és gyümölcsösebb vodka létrehozását. A kéthetes fermentációs idő után az erjesztett szőlő egy speciális lepárlási folyamaton megy keresztül. A Ciroc vodka lényegét adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlás a Cognac egy családi kézben lévő lepárlójában történik, ahol egy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összekevert párlatokat. Ez az eljárás adja meg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, és teszi ezt az italt valódi ultra-prémium vodkává.
Ciroc története
A Ciroc egy exkluzív vodka-márka, amelyet a lepárlás során szőlőpárlatból készítenek. Ez egy kiemelkedő jellemző, mivel a legtöbb vodka hagyományosan gabonából, például rozsból, búzából, kukoricából vagy burgonyából készül. A Ciroc tehát az első olyan vodka, amelyet teljes egészében szőlőpárlat felhasználásával állítanak elő.
A neve két francia szóból, a "cime" jelentésű hegycsúcsból és a "roche" szóból, ami sziklát jelent, ered. Mindkét szó utal a szőlőtermő vidékre, ahonnan a szőlőszüret származik. A Mauzac Blanc szőlőfajta, amit a Ciroc használ, Cordes-sur-Ciel egyik sziklás hegyre épült településének (Gaillac régió) környékéről származik.
A Ciroc vodka készítésekor hideg áztatást, hideg erjesztést és hideg tárolást alkalmaznak a szőlőre, ami egyedi módszer a vodkakészítés terén. A fermentációs folyamat után az erjesztett szőlő speciális lepárláson esik át. A Ciroc lelket adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régió Ugni Blanc szőlőjéből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. Az utolsó, ötödik lepárlás Cognac egy családi tulajdonban lévő lepárlójában történik egy tradicionális Armagnac rézüstön, ez teszi különlegessé és prémiummá a Ciroc vodkát.