GERE ATTILA Kopár Cuvée bor 2021 (0,75l)
Kiszállítás: | 1-3 munkanap |
Készletinformáció: | Rendelhető |
Gyártó: | Gere Attila |
- Bor típus: Hazai bor
- Szín: Vörös
- Jelleg: Száraz
- Bor fajta: Vörös Cuvée
- Szőlőfajta: Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon
- Származás: Magyarország
- Borvidék: Villány
- Évjárat: 2021
- Alkoholtartalom: 14%
- Űrtartalom: 0.75 liter
- Hűségpont: 60
- Egységár: 15.972,00 Ft/liter
-
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
TÖRÉSBIZTOSÍTÁS
HŰSÉGPONT RENDSZER
Termékleírás
Színe mélysötétbe hajló lila, bordó reflexekkel. Illatában hordófűszerek, bors, pici dohány, minerális jegyek, erdei bogyósok. Kóstolva is ez az összetettség jellemzi, az évjáratból adódó teltséggel. Tanninban gazdag, de gyönyörűen koncentrált ízjegyekre épül, melyek így egyensúlyban tartják a bort. Hosszú életet jósolunk neki.
Gere Attila pincészet története
Gere Attila Pincészete a magyarországi Villányi borvidéken található, és Gere Attila, a pincészet alapítója és vezető borásza nevéhez kötődik. A pincészet története a 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor Gere Attila szülei kezdték meg a szőlőtermesztést és a borkészítést. A családi tradíciókat követve Gere Attila folytatta a munkát, és a pincészet mára az egyik legismertebb és legelismertebb borászati vállalkozássá vált Magyarországon.
A Villányi borvidék adottságai ideálisak a vörösborok termesztéséhez, és Gere Attila ennek a terroir-nak az előnyeit kihasználva készíti el kiváló minőségű borait. A pincészet fő hangsúlyt fektet a Cabernet Sauvignon, a Merlot és a Kadarka fajtákra, de a kínálatban megtalálhatók más helyi és nemzetközi fajták is.
A Gere Attila Pincészete kiemelkedik a Villányi Bikavér borai révén, melyek erőteljes karakterrel és gazdag ízvilággal rendelkeznek. A Bikavér a pincészet egyik ikonikus borává vált, és a magyar vörösborok elitjébe emelkedett. A pincészet filozófiája a hagyományok iránti tisztelet, a terroir kiemelése és a kiváló minőségű borok előállítása.
Gere Attila elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és a pincészet szőlőültetvényein ökológiai gazdálkodási elveket alkalmaznak. A biodinamikus megközelítés és a természetes erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás mind részei a pincészet munkájának. Az ökológiai lábnyom minimalizálása és a környezetvédelem számukra kiemelt fontosságú.
A Gere Attila Pincészete a látogatók számára is vonzó úti cél. A pincelátogatások során a vendégek megismerhetik a borászat történetét, a szőlőtermesztés folyamatát és a borok készítésének művészetét. A borkóstolók során pedig belemerülhetnek a pincészet lenyűgöző borvilágába.
Gere Attila Pincészete nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi borászati színtéren is kiemelkedően szerepel. A Gere Attila borai számos elismerést gyűjtöttek be világszerte, hozzájárulva Magyarország borászati hírnevéhez és a Villányi borvidék nemzetközi presztízséhez.
Villány
A Villányi borvidék kulcsszerepet játszott a magyar borászat megújulásában, és Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő területeként emelkedik ki. A borvidék sikere számos tényezőnek köszönhető, köztük a nagyüzemi termelésben jártas kiváló szakemberek és az idetelepült svábok elkötelezettsége. A Villány borvidék két fő településhez, Villányhoz és Siklóshoz kötődik, melyek eltérő arculatú borokat termelnek. Villány a tüzes vörösborairól és modern technológiájáról ismert, míg Siklós inkább fehérboraival hívja fel magára a figyelmet, bár kissé háttérbe szorult. A borvidék a legdélibb fekvésű területünk, ahol összesen 2100 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvényeken. A szubmediterrán éghajlat kiváló feltételeket biztosít a szőlő érleléséhez, ami nélkülözhetetlen a borvidék sikeréhez. Ez a terület Magyarország legmelegebb és legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. A talaj a Villányi-hegység vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő löszéből áll, ami tovább erősíti a borok különleges karakterét.