A Zwack család több, mint 200 éves gyógy- és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár egyedülállóan gazdag flóráját, amely a világon elsők között feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről elnevezett italt ihlette.
A 60 millió éves szigeten az élővilág 90%-a őshonos, és máshol nem található meg. Ilyen például az ország ikonikus állataként ismert gyűrűsfarkú maki, amely a márka védjegyévé vált. A kecskeméti Zwack Párlat Manufaktúrában készülő borókapárlat a desztillálást követően a Kalumba Spiced Gin esetében tölgyfahordóban, aszalt fügén érik, míg a Kalumba White, Mango és Blood Orange változatok acéltartályokban pihennek.
A fűszerek beszerzése komoly kutatómunkát igényelt, európai uniós minősítésük több, mint egy évbe telt. Egy részüket kézzel gyűjtik be a dzsungelből, majd gondosan átválogatják, más részük helyi ültetvényekről származik. A Kalumba Ginek Madagaszkárról és Afrikából származó gyógy- és fűszernövények felhasználásával készülnek. A Kalumba Spiced 17-féle míg a White, Mango és Blood Orange változatok több mint 20-féle gyógy- és fűszernövényt tartalmaznak.