Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Hot Aperol

Hot Aperol

A Hot Aperol koktél a klasszikus Aperol Spritz téli, meleg változata, amelyet az olaszok egyre inkább keresnek, különösen a hidegebb hónapokban. Az ital története viszonylag új keletű, és nem rendelkezi az Aperol Spritz évtizedekre visszanyúló hagyományával, de a hideg időben a meleg italok iránti kereslet és a kreatív mixológusok kísérletezése hozzájárult a Hot Aperol koktél népszerűségéhez.
Az aroma és az íz egyesíti az Aperol karakteres narancsos és enyhén gyógynövényes jegyeit, miközben a meleg ital puha ölelést ad, és igazi élvezetet nyújt.

Hozzávalók

  • 150 ml Aperol
  • 150 ml almalé
  • 6 db narancs
  • 1 üveg száraz fehérbor
  • 10 g friss gyömbér
  • 6 szál kakukkfű
  • 6 db csillagánizs

Elkészítése:
Elkészítés során először alaposan megmossuk a narancsokat forró vízben, majd levágunk belőlük két szeletet, és kifacsarjuk a levüket. A kakukkfüvet is megmossuk és megszárítjuk, míg a gyömbért meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
Ezután egy lábasban felmelegítjük az összes hozzávalót, kivéve a kakukkfüvet és a narancsszeleteket. 15 percig hagyjuk ázni, ügyelve arra, hogy az ital ne kezdjen el forrni.
Végül forrón tálaljuk az Aperolt, egy szelet narancsot és a kakukkfüvet is hozzáadva.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hot Aperol Koktél Likőr