Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.
MÉSZÁROS PÁL Chardonnay 2023 (0,75l)
1.739 Ft
Menny.:db

MÉSZÁROS PÁL Chardonnay 2023 (0,75l)

1.739 Ft
Menny.:db
Házhozszállítás: 1-3 munkanap
Készletinformáció: Rendelhető
Gyártó: Mészáros Pál
Szerezhető hűségpontok: 9
Egységár: 2.318,67 Ft/liter

Termék leírás

Sok minden rejt egy bor. Akármelyik oldalról nézed, mindig másnak fogod látni, pedig ugyanaz a bor. Minden ilyen, ami a borkészítés művészetében rejlik. Egyazon szőlőfajta más-más arcát mutatja. Ebben a chardonnay-ban megtalálthatjuk az ízek izgalmas világát. A kis bogyójú, lédús és ropogós szőlőszemekből egy friss, zamatos bort készítenek, amely illatozva és ízlelgetve a zöldalma és a citrusfélék világába repít. Ajánljuk zöldség alapú ételekhez, előételekhez és halételekhez. Fogyasztását 10-12 ºC-on ajánljuk.

Chardonnay szőlőről

A chardonnay egy olyan szőlőfajta, amely világszerte elismert és tisztelt, elterjedése szinte minden fontos szőlő- és bortermelő országban megtalálható. A fajta gyümölcsei kicsik és gömbölyűek, fehér-zöld színűek, alig hamvasak, fekete pontokkal borítottak, vastag héjúak, lédúsak és ropogósak. Virágzása korai, a szőlőfürtök szeptember első felében, közepén érnek be, és különleges ízvilággal rendelkeznek, amelyet a karakteres zamatok jellemeznek.
A chardonnay közepes növekedési erővel rendelkezik, és cukortartalma gyengébb évjáratokban is elérheti a 17 mustfokot, míg jó évjáratokban akár a 20 fok feletti értéket is elérheti. A fajta bogyói közepesen fagytűrőek, és jól alkalmazkodnak a szárazabb körülményekhez is. A chardonnay borból készült ital kemény karakterrel és finom savérzettel rendelkezik, valamint fajtajelleges zamatokkal. Kiválóan alkalmas pezsgőalapnak, minőségi boroknak, sőt akár különleges minőségű, természetes csemegeboroknak is.
A chardonnay bor friss, üde vagy érlelt formájában egyaránt elegáns és kedvelt termék a borvilágban. A fajta széles felhasználási skálája lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű borokat és pezsgőket készítsenek belőle, miközben a friss, fiatal chardonnay is izgalmas választás azoknak, akik könnyedebb, üdítő borokat keresnek.

Mészáros Pál pincészet története

A Szekszárdi borvidékre jellemző vörösborok megtalálhatók Mészáros Pál pincészetében. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a Mészáros családban.
Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince. Ez a több mint 250 éves pince 2000. évben került tulajdonukba, ezt követően kezdtek bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma egy igazán szép impozáns pincébe léphetnek be az odalátogatók, a főbejárat is eredeti minta alapján készült. Az érlelés barrique és ászokhordókban történik.
A löszben vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba.
A feldolgozás ugyan nem itt történik, de a piac igényli, hogy fahordókban érlelt borukat tudjanak kínálni. Ehhez méltó ez a környezet.

Szekszárdi borvidék

A Szekszárdi borvidék, mely Magyarország történelmi borvidékei közé tartozik, kincseit a Tolna vármegye öleli át. A Szekszárdi dombság keleti peremén, a dombság és a Sárköz találkozásánál található, e csodálatos táj pedig ideális környezetet biztosít a szőlőtermesztés virágzásához. A borvidék területe mintegy 6000 hektárnyi területet ölel fel, melyből jelenleg körülbelül 2600 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvények. Szekszárdnak 14 települése ad otthont, és mindegyikük egyedi karakterrel, történettel gazdagítja a borvidék palettáját. A szőlőtermesztés mély gyökerei egészen a római időkig vezethetők vissza, amelyek a terület gazdag borkultúráját formálták és örökítették meg a mai napig. A Szekszárdi borok különlegességét a borvidék sajátos mikroklímája és a kiváló minőségű talaj adja, amelyek ideális feltételeket teremtenek a szőlőfajták számára. A bortermelés itt olyan tradicionális és mélyen gyökerező hagyományokra támaszkodik, melyek az évszázadok során formálódtak és fejlődtek. A Szekszárdi borokat alapvetően a nemzetközi és magyar szőlőfajtákból készítik, eredményezve nagy testű, magas csersav- és alkoholtartalmú vörösborokat, melyek kiválóan tükrözik a terroir egyediségét. A borvidék büszkesége a több bor házasításával készülő szekszárdi bikavér, mely méltán vált az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar borfajtává.

Hasonló termékek

MÉSZÁROS PÁL Irsai Olivér 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.739 Ft
Rendelhető

GRAND TOKAJ Furmint Félédes 2022 (0,75l)

Félédes fehérbor

1.729 Ft
Rendelhető

GRAND TOKAJ Hárslevelű 2022 (0,75l)

Félédes fehérbor

1.729 Ft
Rendelhető

GRAND TOKAJ Sárgamuskotály 2023 (0,75l)

Félédes fehérbor

1.729 Ft
Rendelhető

GRAND TOKAJ Furmint Száraz 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.729 Ft
Rendelhető

FEIND Zenit 2022 (0,75l)

Félédes fehérbor

1.749 Ft
Rendelhető

FRITTMANN Cabernet Franc 2023 (0,75l)

Száraz vörösbor

1.719 Ft
Rendelhető

FRITTMANN Irsai Olivér 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.709 Ft
Rendelhető