Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.
TIFFÁN Portugieser 2023 (0,75l)
1.799 Ft
Menny.:db

TIFFÁN Portugieser 2023 (0,75l)

1.799 Ft
Menny.:db
Házhozszállítás: 1-3 munkanap
Készletinformáció: Rendelhető
Gyártó: Tiffán
Szerezhető hűségpontok: 9
Egységár: 2.398,67 Ft/liter

Termék leírás

Kiemelkedő portugieser, könnyed, meggyes, fűszeres, némi csipkebogyós illat jellemzi. Tiszta, könnyed, szép textúrájú bor.

Portugieser szőlőről

A portugieser, más néven kékoportó vagy oportó, földrajzi helyre utaló elnevezése miatt az EU-szabályoknak megfelelően portugieser néven ismert, egy kék, vörösborszőlő-fajta, melynek elterjedési területe jellemzően Közép-Európa, különösen Magyarország, Ausztria és Németország borvidékeire koncentrálódik. A szőlőfajta eredeti neve, a kékoportó vagy oportó földrajzi utalása miatt Magyarországnak a palackok cimkéjén a külföldön elterjedt portugieser nevet kell használni.
A portugieser szőlőből készült bor jellegzetes lágy ízű, gazdag színanyaggal rendelkező könnyű asztali vörösbor. Az 2000 óta folytatott fejlesztéseknek köszönhetően ma már kapható rozé változata is, valamint az egri borvidéken készített Egri bikavér, mely hosszabb érlelési idő után készül, és kékfrankos, medoc noir, oportó vagy cabernet franc fajták házasításával.
A portugieser származása kapcsán bizonytalanság fennáll. Egyesek azt gondolják, hogy a név portugál eredetű, míg mások azt állítják, hogy osztrák származású. Ennek ellenére a fajta Közép-Európában találta meg otthonát, és a környező országok borászataiban is jelentős szerepet játszik.

Tiffán pincészet története

A Tiffán Pincészet a Szekszárdi borvidéken található Magyarországon, és a régió kiemelkedő borászatai közé tartozik. A pincészet a Tiffán család vezetésével készíti kiváló minőségű vörösborait, kiemelkedve a terroir egyediségével és a szekszárdi borászati hagyományokkal való szoros kapcsolatával.

A pincészet története a 19. századig vezethető vissza, amikor a Tiffán család elkezdte a szőlőtermesztést és a borkészítést. A modern kori Tiffán Pincészetet Tiffán Ede alapította 1995-ben, és azóta a család az egyik meghatározó szereplője a szekszárdi borászati közösségnek.

A Tiffán Pincészet területe a Szekszárdi borvidék kiváló részén található, ahol a kedvező éghajlat és a talaj adottságai ideálisak a vörösborok termesztéséhez. A pincészet főként a Kékfrankosra, a Kadarkára és a Portugieser fajtákra összpontosít, de termesztenek más vörös szőlőfajtákat is.

A pincészet boraival a minőség és az egyediség a középpontban áll. A Tiffán Pincészetnek egyedi borai vannak, amelyek kifejezik a szőlőfajták és a szekszárdi terroir karakterét. A Kékfrankos a pincészet egyik kiemelkedő fajtája, melyet a szép gyümölcsösség, a fűszeresség és a szekszárdi terület sajátosságai tesznek különlegessé.

A pincészet modern technológiákat alkalmaz a borkészítés során, miközben tiszteletteljesen tekint vissza a hagyományokra. A hordós érlelés és a megfelelő szőlőművelési gyakorlatok révén a Tiffán borai jellegzetesek és kifinomultak.

A Tiffán Pincészet vendégeinek lehetősége van a borok kóstolására és a pincebejárásra. A pincészet munkatársai szívesen megosztják a látogatókkal a borászat folyamatát és a családi hagyományokat.

A Tiffán Pincészet az évtizedek során számos elismerést gyűjtött be a magyar borversenyeken, és a család elkötelezettsége a minőség mellett hozzájárult a szekszárdi borászati hagyományok fenntartásához és fejlesztéséhez.

Villány

A Villányi borvidék kulcsszerepet játszott a magyar borászat megújulásában, és Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő területeként emelkedik ki. A borvidék sikere számos tényezőnek köszönhető, köztük a nagyüzemi termelésben jártas kiváló szakemberek és az idetelepült svábok elkötelezettsége. A Villány borvidék két fő településhez, Villányhoz és Siklóshoz kötődik, melyek eltérő arculatú borokat termelnek. Villány a tüzes vörösborairól és modern technológiájáról ismert, míg Siklós inkább fehérboraival hívja fel magára a figyelmet, bár kissé háttérbe szorult. A borvidék a legdélibb fekvésű területünk, ahol összesen 2100 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvényeken. A szubmediterrán éghajlat kiváló feltételeket biztosít a szőlő érleléséhez, ami nélkülözhetetlen a borvidék sikeréhez. Ez a terület Magyarország legmelegebb és legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. A talaj a Villányi-hegység vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő löszéből áll, ami tovább erősíti a borok különleges karakterét.

Hasonló termékek

TIFFÁN Rosé 2023 (0,75l)

Száraz rosébor

1.799 Ft
Rendelhető

TIFFÁN Csenge 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.799 Ft
Rendelhető

NAGY & NAGY Cabernet Sauvignon - Kékfrankos 2022 (0,75l)

Száraz vörösbor

1.799 Ft
Rendelhető

GERE & SCHUBERT Chardonnay 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.809 Ft
Rendelhető

GERE & SCHUBERT Cserszegi Fűszeres 2023 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.809 Ft
Rendelhető

GERE & SCHUBERT Rosé Cuvée 2024 (0,75l)

Száraz rosébor

1.809 Ft
Rendelhető

GERE & SCHUBERT Sauvignon Blanc 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.809 Ft
Rendelhető

GERE & SCHUBERT Irsai Olivér 2024 (0,75l)

Száraz fehérbor

1.809 Ft
Rendelhető