GÜNZER ZOLTÁN Cabernet Sauvignon 2019 (0,75l)
A fajta a Villányi-borvidéken tudja a teljes érési potenciált (a szüret sok esetben október utolsó napjai), cél a zöld jegyek elkerülése. A Dobogó, Csillagvölgy és Jammertal-dűlő termése. A szőlőtőkék 20 év felettiek, biztonságosan, már-már évjárattól függetlenül hozzák a magas minőséget.
1 tőke = 1 palack bor: A talaj adottságai miatt a meredek, szikár dűlőkön gyorsan lefolyik a csapadékvíz, így a magasabb szinteken lévő szőlőtőkéken kevés a lé a bogyóban, pici marad, koncentrált ízanyaggal, így a szőlőszemek apró, sörétszerű bogyókként érnek be. Az apróbb és a nagyobb/teltebb szőlőszemek között alapvető különbség van, hiszen más a mag, lé, kocsány és a héj aránya. A fajta nagyon sok napsütést igényel, annak hiányában nem tud beérni, így Villány fekvése révén nagyon előnyös a cabernet sauvignon fajta termesztéséhez. Nem cél az újhordós hosszú érlelés, inkább a 2-3 éves korában még izgalmas gyümölcsök megőrzése egy elegáns hordóhasználattal. Az érlelés végeredményeként egy fűszeres, nagyon elegáns, fajtajelleges bort várhatunk tőle.
MENDULA Wine nuts – magkeverék fiatal, gyümölcsös vörösborokhoz (120g)
A natúr pekándió, a pörkölt törökmogyoró, a blans mandula és a kókusz harmonikus együttese szépen rímel a hordós érlelésű borok hasonló aromáira. Erre épül rá a meggy, cseresznye, málna és eper gyümölcsös négyese, amely a testes vörösborok finomabb, gyümölcsös jegyeivel összeolvadva alkot egy kerek, ízgazdag dallamot.
MENDULA Ropogós müzli étcsokoládéval, kókusszal (300g)
Különleges müzli a kakaós ropogós alap és az egzotikus kókusz tökéletes harmóniáját hozza el. A finomra reszelt kókusz természetes édessége és az étcsokoládé cseppek gazdag íze együtt ellenállhatatlan kombinációt alkotnak.
BERÉNYI Gesztenye méz (45g)
Sötétebb árnyalatú, markáns, enyhén fanyar ízű méz. Különleges csemege, mely jól illik sajtokhoz, süteményekhez vagy önmagában fogyasztva is.
KALDENEKER Mákos almalekvár (120ml)
A mákos almalekvár különleges, mégis letisztult ízvilágot kínál. Az édes alma és a karakteres mák harmonikus párosítása egy olyan lekvárt eredményez, amely nemcsak finom, hanem sokoldalúan felhasználható is.