Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Bellini

Bellini

A Bellini egy könnyed, gyümölcsös koktél, amelynek alapját a zamatos őszibarack és egy kellemesen buborékos habzóbor adja. Készítheted  Proseccóból vagy akár pezsgőből is. Mindkettő remekül működik, csak az ízlésed dönti el. A kulcs az igazán érett, lédús barack. Ha ezt turmixolod és átszűröd, máris megvan az ital lelke. Nincs is ennél jobb hűsítő egy meleg délutánra vagy egy napsütötte kerti beszélgetéshez.

Hozzávalók:

  • 2 dl Mionetto prosecco
  • 4 darab őszibarack

Elkészítés:
Válassz szép, érett őszibarackokat, mosd meg alaposan, majd hámozd meg, és vágd félbe. A mag eltávolítása után darabold kisebb szeletekre a gyümölcsöt. Ezután egy finom szűrőn vagy szitán törd át a barackdarabokat egy kanál hátával vagy egy spatulával, így kinyerheted a selymes, édes levet. A kapott barackpürét szűrd át még egyszer, hogy igazán sima legyen, majd oszd el két pohárba. Végül öntsd fel jól behűtött pezsgővel vagy Proseccóval, és már kínálhatod is ezt az üdítő nyári koktélt.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Bellini Prosecco

Kapcsolódó tartalmak