
Paloma
A Paloma eredetéről többféle történet kering, de a legtöbben úgy vélik, hogy a 20. század közepén született Mexikóban. Egyes legendák szerint Don Javier Delgado Corona, a híres La Capilla bár megálmodója készítette el először ezt az italt. A Paloma spanyolul galambot jelent. Egy szelíd, békés madarat, amely tökéletesen illik ennek a frissítő koktélnak a könnyed, nyári hangulatához.
Ez a citrusos, tequila alapú ital igazi mexikói klasszikus, amelyben a grapefruit és a lime élénk savassága harmonikusan olvad össze a tequila karakteres, földes jegyeivel. Nem csoda, hogy sokan ezt tartják Mexikó igazi nemzeti koktéljának, még a híres Margarita helyett is.
Hozzávalók:
- 50 ml EL JIMADOR Blanco tequila
- 100 ml grapefruitlé
- 10 ml frissen facsart lime
- szódavíz
- jég
- só és grapefruit szelet
Elkészítés:
Nedvesítsd meg a pohár peremét egy lime szelettel, majd mártsd bele sóba. Öntsd a tequilát, lime-levet és narancslikőrt és a grapefruit-szódát egy shakerbe, majd adj hozzá jeget. Rázd össze alaposan, amíg jól lehűl. Szűrd egy előhűtött pohárba, és díszítsd lime karikával.