Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Paloma

Paloma

A Paloma eredetéről többféle történet kering, de a legtöbben úgy vélik, hogy a 20. század közepén született Mexikóban. Egyes legendák szerint Don Javier Delgado Corona, a híres La Capilla bár megálmodója készítette el először ezt az italt. A Paloma spanyolul galambot jelent. Egy szelíd, békés madarat, amely tökéletesen illik ennek a frissítő koktélnak a könnyed, nyári hangulatához.

Ez a citrusos, tequila alapú ital igazi mexikói klasszikus, amelyben a grapefruit és a lime élénk savassága harmonikusan olvad össze a tequila karakteres, földes jegyeivel. Nem csoda, hogy sokan ezt tartják Mexikó igazi nemzeti koktéljának, még a híres Margarita helyett is.

Hozzávalók:

  • 50 ml EL JIMADOR Blanco tequila
  • 100 ml grapefruitlé 
  • 10 ml frissen facsart lime
  • szódavíz
  • jég
  • só és grapefruit szelet

Elkészítés:
Nedvesítsd meg a pohár peremét egy lime szelettel, majd mártsd bele sóba. Öntsd a tequilát, lime-levet és narancslikőrt és a grapefruit-szódát egy shakerbe, majd adj hozzá jeget. Rázd össze alaposan, amíg jól lehűl. Szűrd egy előhűtött pohárba, és díszítsd lime karikával.

Tartalomhoz tartozó címkék: Koktél Tequila

Kapcsolódó tartalmak