
Santorini
Ez a koktél egy elegáns, mediterrán ihletésű ital, amely ötvözi a skót whisky mélységét a görög ouzo karakterességével és a vermut édességével. Különösen jó választás aperitifként vagy egy görög vacsora nyitányaként.
Simon Difford, a Difford’s Guide szerzője hozta létre ezt az italt, amely egy Gary Regan által alkotott "Islander" nevű koktél adaptációja. A Santorini koktél ötlete akkor fogant meg, amikor Difford Athénban mutatta be a skót whisky keverhetőségét egy görög bartender csoportnak. Akkor inspirálta az ital nevében szereplő görög szigettől, hogy az ouzo és a scotch kombinációjából egy mediterrán karakterű koktél szülessen.
Hozzávalók:
- 60 ml vermut
- 30 ml scotch whisky
- 10 ml ouzo
Elkészítés:
Tölts meg egy keverőpoharat jéggel, majd öntsd bele a vermouth-t, a whiskyt és az ouzot. Óvatosan keverd össze, amíg a keverék jól lehűl (kb. 30–45 másodperc), majd szűrd le egy jéggel töltött old fashioned pohárba. Végezetül díszítsd egy narancshéjjal.