
Az Appletini az 1990-es évek végén, az amerikai koktélreneszánsz idején született, és gyorsan népszerűvé vált élénk, édes almás ízvilága miatt. A Calvados Appletini ezt a modern koktélt a francia hagyományokkal ötvözi: a normandiai régió híres almabrandyjét, a Calvadost használja fel, amelyet már évszázadok óta készítenek. A végeredmény egy kifinomult ital, amely egyszerre tiszteleg a múlt előtt, és megfelel a modern ízlésnek.
Hozzávalók:
- 40 ml Calvados
- 30 ml szűretlen almalé
- 20 ml frissen facsart citromlé
- 10 ml cukorszirup (2 rész cukor, 1 rész víz arányban főzve)
Elkészítés:
Elsőként hűtsd be a Martini-poharat. Ha nincs, használj egy kisebb koktélos poharat. Egy shakerbe öntsd bele a Calvadost, az almalét, a citromlevet és a cukorszirupot, majd adj hozzá jeget, és erőteljesen rázd össze. A keveréket finom szűrőn át töltsd az előhűtött pohárba. Díszítésként helyezz a tetejére friss almaszeletet.