Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a kapcsolatos irányelv értelmében.

Calvados Appletini

Calvados Appletini

Az Appletini az 1990-es évek végén, az amerikai koktélreneszánsz idején született, és gyorsan népszerűvé vált élénk, édes almás ízvilága miatt. A Calvados Appletini ezt a modern koktélt a francia hagyományokkal ötvözi: a normandiai régió híres almabrandyjét, a Calvadost használja fel, amelyet már évszázadok óta készítenek. A végeredmény egy kifinomult ital, amely egyszerre tiszteleg a múlt előtt, és megfelel a modern ízlésnek.

Hozzávalók:

  • 40 ml Calvados 
  • 30 ml szűretlen almalé
  • 20 ml frissen facsart citromlé
  • 10 ml cukorszirup (2 rész cukor, 1 rész víz arányban főzve)

Elkészítés:
Elsőként hűtsd be a Martini-poharat. Ha nincs, használj egy kisebb koktélos poharat. Egy shakerbe öntsd bele a Calvadost, az almalét, a citromlevet és a cukorszirupot, majd adj hozzá jeget, és erőteljesen rázd össze. A keveréket finom szűrőn át töltsd az előhűtött pohárba. Díszítésként helyezz a tetejére friss almaszeletet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Calvados Appletini

Kapcsolódó tartalmak