Glenfiddich
A skóciai Dufftownban található whisky lepárlót 1876-ban építette William Grant, és 1887 karácsonyán kezdett termelni. Az üzem 1963-ban elsőként kezdett exportálni külföldre malátawhiskyt, amit addig az időpontig csak mint a kevert whiskyk hozzávalóját ismerték. A sok skót whiskygyártót rosszul érintő 1960-as és 1970-es évek nehézségeit is sikerült átvészelniük, méghozzá úgy, hogy a Glenfiddich elkerülve a felvásárlást, családi tulajdonban maradt. A highlandi whiskyk között egyedüliként itt a teljes munkafolyamat egy helyszínen zajlik, itt párolják le, érlelik és palackozzák a whiskyt. A lepárló csak ugyanabból a forrásból (a Robbie Dhu forrásból) származó vizet használja fel a teljes gyártási folyamat során. A párlatokat használt bourbonös hordókban érlelik, utó-érlelése történhet rumos, sherrys hordókban is. A Glenfiddich 1957-től speciális, csak rájuk jellemző, háromszög alaprajzú palackban hozza forgalomba a whiskyjeit.
Termék szűrés
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
Engedd, hogy az ajándékozott maga döntsön!
AKCIÓ
Engedd, hogy az ajándékozott maga döntsön!
HŰSÉGPONT RENDSZER
Regisztrálj és gyűjtsd a Hűségpontokat, amiket akár már a következő vásárláskor felhasználhatsz!
AJÁNDÉKKÁRTYA
Engedd, hogy az ajándékozott maga döntsön!