GÜNZER ZOLTÁN Villus Cuvée bor 2016 (0,75l)
| Kiszállítás: | 1-3 munkanap |
| Készletinformáció: | Rendelhető |
| Gyártó: | Günzer Zoltán |
- Bor típus: Hazai bor
- Szín: Vörös
- Jelleg: Száraz
- Bor fajta: Vörös Cuvée
- Szőlőfajta: Kékfrankos, Syrah, Cabernet Franc
- Származás: Magyarország
- Borvidék: Villány
- Évjárat: 2016
- Alkoholtartalom: 14%
- Űrtartalom: 0.75 liter
- Hűségpont: 17
- Egységár: 4.505,33 Ft/liter
-
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
TÖRÉSBIZTOSÍTÁS
HŰSÉGPONT RENDSZER
Termékleírás
A prémium besorolású Villus Cuvée a Bocor dűlő, a kékfrankos, a syrah és a cabernet franc fajták szőlőültetvény válogatása. 2 éves hordós és tartályos érlelést kapott. Alkoholtartalma 14,5%. A bor gerince egy kékfrankos, melyet a syrah aromájával fűszerez és izgat. Mindenhez társul az elegáns cabernet franc, amely kiegészíti a Villus egyedi ízegyensúlyát. A tökéletes harmonikus házasítás eléréséhez elengedhetetlen az 5 éves minimális érlelési idő (különösen az évjáratú borok esetében). Ehhez járul, hogy a Villusnál ez egy fokozatos folyamat: a hordós és tartályos érlelést követően a palackozás után finomodnak az ízek.
Günzer Zoltán pincészet története
A Günzer család Villányi borvidéken generációk óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A családi gazdaság 1990-ben kezdte meg működését, kezdetben félhektárnyi ültetvénnyel, évi 1500 palack bor értékesítésével. Günzer borászat 25 hektár saját területtel rendelkeznek 200.000 palack bor értékesítése mellett.
Technológiai beruházásuk 2001-ben indult és napjainkban is tart, hiszen a jó minőségű szőlő és a technológia elválaszthatatlanok egymástól. Boraikból a természeti adottságok maximumát hozzák ki, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire.
Villány
A Villányi borvidék kulcsszerepet játszott a magyar borászat megújulásában, és Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő területeként emelkedik ki. A borvidék sikere számos tényezőnek köszönhető, köztük a nagyüzemi termelésben jártas kiváló szakemberek és az idetelepült svábok elkötelezettsége. A Villány borvidék két fő településhez, Villányhoz és Siklóshoz kötődik, melyek eltérő arculatú borokat termelnek. Villány a tüzes vörösborairól és modern technológiájáról ismert, míg Siklós inkább fehérboraival hívja fel magára a figyelmet, bár kissé háttérbe szorult. A borvidék a legdélibb fekvésű területünk, ahol összesen 2100 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvényeken. A szubmediterrán éghajlat kiváló feltételeket biztosít a szőlő érleléséhez, ami nélkülözhetetlen a borvidék sikeréhez. Ez a terület Magyarország legmelegebb és legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. A talaj a Villányi-hegység vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő löszéből áll, ami tovább erősíti a borok különleges karakterét.