GERE ATTILA Merlot bor 2022 (0,75l)
Kiszállítás: | 1-3 munkanap |
Készletinformáció: | Rendelhető |
Gyártó: | Gere Attila |
- Bor típus: Hazai bor
- Szín: Vörös
- Jelleg: Száraz
- Bor fajta: Merlot
- Származás: Magyarország
- Borvidék: Villány
- Évjárat: 2022
- Alkoholtartalom: 13%
- Űrtartalom: 0.75 liter
- Hűségpont: 20
- Egységár: 5.105,33 Ft/liter
-
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
TÖRÉSBIZTOSÍTÁS
HŰSÉGPONT RENDSZER
Termékleírás
Közepesen testes zamatgazdag tétel, finom hordófűszerekkel a háttérben. Illatában már érett gyümölcsjegyeket mutat, szilva és meggy mellett pici vanília és fahéj is megjelennek. Kóstolva még kifejezetten játékos és nagyon kerek. A bor élénk gyümölcsösséget kellemes savérzet és némi tannin is támogatja.
Merlot szőlőről
A merlot vörösborszőlő, mely az egész világon elismert és népszerű, a "nagy" kékszőlőfajták egyikének számít a nemzetközi besorolás szerint. Az ősi eredetű francia fajtát Bordeaux-ban feltételezik eredetének helyszínéül. Napjainkban a Bordeaux-i borvidék hat legkiterjedtebb termőterületén található, és meghatározó szerepet tölt be a bordeaux-i alapborok készítésében. A merlot borának népszerűsége elsősorban annak köszönhető, hogy finom, szép sötétvörös színű, közepesen testes és lágy. Jellegzetesen teljes zamatú, gyümölcsös ízvilágú, melyben érezhetőek a vaníliás, fekete ribizlis és szilvás tónusok. A bora bársonyosan csersavas és száraz, minőségi vörösbor, amely már rövid érlelési idő után is élvezhető. A merlot karaktere nagyban függ a termőterülettől és az éghajlattól, így rendkívül változatos borokat lehet belőle készíteni. Egyszerű, lekváros ízvilágú boroktól kezdve egészen a különlegesen érlelt, sűrű vörösborokig terjed a skála, amelyek mindegyike magában hordozza a merlot fajta sajátos jellegzetességeit.
Gere Attila pincészet története
Gere Attila Pincészete a magyarországi Villányi borvidéken található, és Gere Attila, a pincészet alapítója és vezető borásza nevéhez kötődik. A pincészet története a 1970-es évekre nyúlik vissza, amikor Gere Attila szülei kezdték meg a szőlőtermesztést és a borkészítést. A családi tradíciókat követve Gere Attila folytatta a munkát, és a pincészet mára az egyik legismertebb és legelismertebb borászati vállalkozássá vált Magyarországon.
A Villányi borvidék adottságai ideálisak a vörösborok termesztéséhez, és Gere Attila ennek a terroir-nak az előnyeit kihasználva készíti el kiváló minőségű borait. A pincészet fő hangsúlyt fektet a Cabernet Sauvignon, a Merlot és a Kadarka fajtákra, de a kínálatban megtalálhatók más helyi és nemzetközi fajták is.
A Gere Attila Pincészete kiemelkedik a Villányi Bikavér borai révén, melyek erőteljes karakterrel és gazdag ízvilággal rendelkeznek. A Bikavér a pincészet egyik ikonikus borává vált, és a magyar vörösborok elitjébe emelkedett. A pincészet filozófiája a hagyományok iránti tisztelet, a terroir kiemelése és a kiváló minőségű borok előállítása.
Gere Attila elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és a pincészet szőlőültetvényein ökológiai gazdálkodási elveket alkalmaznak. A biodinamikus megközelítés és a természetes erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás mind részei a pincészet munkájának. Az ökológiai lábnyom minimalizálása és a környezetvédelem számukra kiemelt fontosságú.
A Gere Attila Pincészete a látogatók számára is vonzó úti cél. A pincelátogatások során a vendégek megismerhetik a borászat történetét, a szőlőtermesztés folyamatát és a borok készítésének művészetét. A borkóstolók során pedig belemerülhetnek a pincészet lenyűgöző borvilágába.
Gere Attila Pincészete nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi borászati színtéren is kiemelkedően szerepel. A Gere Attila borai számos elismerést gyűjtöttek be világszerte, hozzájárulva Magyarország borászati hírnevéhez és a Villányi borvidék nemzetközi presztízséhez.
Villány
A Villányi borvidék kulcsszerepet játszott a magyar borászat megújulásában, és Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő területeként emelkedik ki. A borvidék sikere számos tényezőnek köszönhető, köztük a nagyüzemi termelésben jártas kiváló szakemberek és az idetelepült svábok elkötelezettsége. A Villány borvidék két fő településhez, Villányhoz és Siklóshoz kötődik, melyek eltérő arculatú borokat termelnek. Villány a tüzes vörösborairól és modern technológiájáról ismert, míg Siklós inkább fehérboraival hívja fel magára a figyelmet, bár kissé háttérbe szorult. A borvidék a legdélibb fekvésű területünk, ahol összesen 2100 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvényeken. A szubmediterrán éghajlat kiváló feltételeket biztosít a szőlő érleléséhez, ami nélkülözhetetlen a borvidék sikeréhez. Ez a terület Magyarország legmelegebb és legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. A talaj a Villányi-hegység vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő löszéből áll, ami tovább erősíti a borok különleges karakterét.