GÜNZER ZOLTÁN Lezser Vörös Cuvée bor 2024 (0,75l)
Kiszállítás: | 1-3 munkanap |
Készletinformáció: | Rendelhető |
Gyártó: | Günzer Zoltán |
- Bor típus: Hazai bor
- Szín: Vörös
- Jelleg: Száraz
- Bor fajta: Vörös Cuvée
- Szőlőfajta: Portugieser, Cabernet Franc
- Származás: Magyarország
- Borvidék: Villány
- Évjárat: 2024
- Alkoholtartalom: 13.5%
- Űrtartalom: 0.75 liter
- Hűségpont: 11
- Egységár: 2.932,00 Ft/liter
-
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
TÖRÉSBIZTOSÍTÁS
HŰSÉGPONT RENDSZER
Termékleírás
A cél egy olyan bor, amely tartalmaz portugiesert, több mint 50%-ban egy vagy több olyan fajta házasításával, amivel ez a fajta jól érzi magát és több lesz, mint önálló fajtabor. A Lezser Vörös cuvée egy olyan borházasítás, ahol a könnyedebb (70%-80%) portugieser-hez egy markánsabb cabernet franc társul. Ez a házasítás így egy nagyon gyümölcsös, illatos, könnyen iható bort eredményezett, mely a gasztropiacon is egy keresett tétel. A bor a "Lezser" fantázianevű borcsalád koncepciója, a Lezser Fehér Cuvée vörös nagytestvére.
A tétel mindkét összetevője acéltartályban erjedt és érlelődött. A portugieser könnyed savszerkezete és gyümölcsössége, míg a cabernet franc érett és testes jegyei teszik kerekké ezt a bort. Illatában erdei gyümölcsök, köszönhetően a palackos érlelésnek.
Günzer Zoltán pincészet története
A Günzer család Villányi borvidéken generációk óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A családi gazdaság 1990-ben kezdte meg működését, kezdetben félhektárnyi ültetvénnyel, évi 1500 palack bor értékesítésével. Günzer borászat 25 hektár saját területtel rendelkeznek 200.000 palack bor értékesítése mellett.
Technológiai beruházásuk 2001-ben indult és napjainkban is tart, hiszen a jó minőségű szőlő és a technológia elválaszthatatlanok egymástól. Boraikból a természeti adottságok maximumát hozzák ki, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire.
Villány
A Villányi borvidék kulcsszerepet játszott a magyar borászat megújulásában, és Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő területeként emelkedik ki. A borvidék sikere számos tényezőnek köszönhető, köztük a nagyüzemi termelésben jártas kiváló szakemberek és az idetelepült svábok elkötelezettsége. A Villány borvidék két fő településhez, Villányhoz és Siklóshoz kötődik, melyek eltérő arculatú borokat termelnek. Villány a tüzes vörösborairól és modern technológiájáról ismert, míg Siklós inkább fehérboraival hívja fel magára a figyelmet, bár kissé háttérbe szorult. A borvidék a legdélibb fekvésű területünk, ahol összesen 2100 hektáron gazdálkodnak szőlőültetvényeken. A szubmediterrán éghajlat kiváló feltételeket biztosít a szőlő érleléséhez, ami nélkülözhetetlen a borvidék sikeréhez. Ez a terület Magyarország legmelegebb és legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal és tenyészidővel. A talaj a Villányi-hegység vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő löszéből áll, ami tovább erősíti a borok különleges karakterét.