A Nikka Coffey-sorozatát kizárólag oszlopüstön desztillált párlatok alkotják. Az Aeneas Coffey által szabadalmaztatott lepárlótorony használata a párlatok tisztább, lágyabb és selymesebb jellegét eredményezi. A Miyagikyo lepárlóba 1963-ban importált 2 oszlopos üst, amely a skót hagyományokat követi. Ez az oszlopüst, bár egyedi és karakteres szesz előállítására alkalmas, eltér a modern, több oszlopos lepárlóval rendelkező társaitól, és működtetése külön szakértelmet igényel. A Nikka gin különlegessége a hagyományos gin-fűszerek (boróka, koriander, angyalgyökér, citrom stb.) mellett a Japánban honos citrusfélék (Yuzu, Kabosu, Amanatsu, Shikuwasa) és alma keveréke. Ez a párlat egyedivé teszi a piacon. A Sansho bors pikáns, keleties fűszerességet kölcsönöz az italnak, amely önmagában is kiválóan fogyasztható.