Petrény pincészet - Petrony bor története
A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. A Petrényi borászat jelenleg,közel 125 hektáron gazdálkodnak, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésük, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Alacsony terheléssel segítik a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A bio-dinamikus művelésre való törekvés keretében területeik regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztik. A Petrényi borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje - segíti. Szeretnék, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a boraikban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát.