TIFFÁN Principium bor 2020 (0,75l)
Kiszállítás: | 1-3 munkanap |
Készletinformáció: | Rendelhető |
Gyártó: | Tiffán |
- Bor típus: Hazai bor
- Szín: Vörös
- Jelleg: Száraz
- Bor fajta: Vörös Cuvée
- Szőlőfajta: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
- Származás: Magyarország
- Borvidék: Villány
- Évjárat: 2020
- Alkoholtartalom: 14%
- Űrtartalom: 0.75 liter
- Hűségpont: 17
- Egységár: 4.332,00 Ft/liter
-
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
TÖRÉSBIZTOSÍTÁS
HŰSÉGPONT RENDSZER
Termékleírás
A kezdet, latinul Principium. Az első bora a pincészetnek, ami megjelent a gasztronómiában 1989-ben. Hivatalosan 2011-ben kapta a nevét a márka. A latin szó alapelvet is jelent: a pincészet ars poeticáját tükrözi ez a tétel, a sok sok éves fejlődést, hogy elérje azt a pontot, amit ma képvisel. Bontásnál szinte füstöl a palackból a fűszer és a pörkölt kakaó. Aztán jönnek az erdei gyümölcsök, áfonyalekvár, aszalványok, aszalt szilva. Van test és markáns hordó, de nagyon jól eltalálták, nagyon szép, érett és telt a korty. Nem pehelysúlyban indul, a testesebb borok kedvelőinek ajánljuk. Érdemes időt adni neki, mert úgy még többet mutat.
Tiffán pincészet története
A Tiffán család története az 1700-as évekre nyúlik vissza, amikor betelepültek a villányi borvidékre. Tiffán Imre és fia immár a család kilencedik generációjaként viszik tovább a szőlőművelés és borkészítés hagyományát. A családi vállalkozás 1992-ben indult 7 hektáros területen, azóta folyamatosan bővül és fejlődik, évente 40.000-50.000 palack bort előállítva. A szőlőtermesztés és borkészítés minden mozzanatát maguk végzik, pincészetükben a hagyományos technológiák és módszerek dominálnak. Boraik korábban a Tiffán Traditionel márkanév alatt jelentek meg, 2000-től pedig a kínálat ékköve a Tiffán Limité. Vörös- és fehérbor-kínálatukban a borvidék legjellemzőbb szőlőfajtái kapnak helyet.
A villánykövesdi műemléki pincesoron található négy takaros pincéjük egész évben várja a látogatókat borkóstolóra, borvacsorára, vagy akár egy családias hangulatú baráti összejövetelre. A borkedvelők itt nemcsak Tiffán Imre és fia kézműves borait, hanem helyi ételspecialitásokat és a család szívélyes vendégszeretetét is élvezhetik.
A szőlőterületeik a villányi borvidék legjobb dűlőiben helyezkednek el, többek között a Jammertal, a Remete és az Agancsos dűlőkben. A legtöbb ültetvény déli fekvésű, kisebb részük keleti vagy nyugati tájolású, 130-200 méteres tengerszint feletti magasságban. Az itt termesztett szőlőfajták között megtalálható a Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot noir, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon. A művelés módja középmagas kordon, melyen egy- és kétrügyes rövidcsapos metszést alkalmaznak.
A minőség iránti elköteleződésük minden munkafolyamatban tetten érhető: a szőlőtelepítéstől a borkészítésig, egészen a palackozásig mindent saját kezűleg végeznek, valódi családi manufaktúrát működtetve. A fehér- és rozéborokat rögtön palackozzák, míg a vörösborok kizárólag fahordóban érlelődnek. Villánykövesdi pincéikben a hagyományos technológiával készült borok érlelődnek új és régi tölgyfahordókban, amelyek alkalmasak rövid és hosszú távú tárolásra egyaránt. A borkészítés tudása és szeretete generációkon át öröklődik, biztosítva a minőség és tradíció megőrzését.