
Az Aviation egy klasszikus, elegáns gin alapú koktél, amely a XX. század elején vált népszerűvé. Hugo Ensslin, a New York-i Hotel Wallick vezető bártendere készítette először 1916 körül. Az ital különlegessége, hogy a lila árnyalatot adó crème de violette likőr igazi ritkaságnak számított, így az Aviation hosszú időre feledésbe merült. Újjászületését a modern craft cocktail mozgalomnak köszönheti, és ma ismét az egyik legszebb, virágos jegyekkel teli italnak számít.
Hozzávalók:
- 50 ml gin
- 15 ml maraschino likőr
- 15 ml friss citromlé
- 10 ml crème de violette
Elkészítés:
Egy shakerbe tegyél jeget, majd add hozzá a gint, a maraschino likőrt, a citromlevet és a violette likőrt. Erőteljesen rázd össze, amíg a keverék jól lehűl, majd szűrd át egy előhűtött koktélos pohárba. Díszítésként egy koktélcseresznyét helyezz a pohárba.